28 Mart 2013 Perşembe

Osmanlı Kültür ve Medeniyeti dersimizden notlar...'Gönlü gönlümüzün içindedir.'

      Fatih Sultan Mehmet zamanın alimlerinden Ebu'l Vefa hazretlerini ziyaret etmek ister, lakin red cevabı alır, olabilir der. İkinci kez aynı talepte bulunur ancak aldığı cevap aynıdır. Biraz mahzun olur Fatih'imiz. Aradan biraz zaman geçince tekrar haber yollar, ziyaret talep eder, yine aynı cevabı alınca yanındaki vezirine 'bunun bir hikmeti olmalı, hazırlan gidiyoruz' der. Dergâha yaklaşırken padişahı gören talebeler hocalarına haber verirler. Ebu'l Vefa hazretleri dergâhın kapısını kilitler. Fatih kilitli kapıyla karşılaşınca vezirine dönüp 'gördün mü vezirim, kimsenin açamadığı koskoca İstanbul'un kapılarını açan Fatih, bir gönül ehlinin kapısını açamadı' der ve vezirini içeri yollar 'neden ziyaretimizi kabul etmediğini öğren' diyerek kapıda bekler. Vezir içeri girdiğinde Ebu'l Vefa hz. onu ağlayarak karşılar ve şunları söyler: ' Padişahımızın gönlü, gönlümüzün içindedir. Lakin ziyaretimize gelip sohbetimizi dinlerse kalbi burada huzur bulur ve hep gelmek ister, o bir devlet reisidir. Cihad, asker eli ve dua eli ile kazanılır. Her geldiğinde de evlatlarımıza hediyeler getirir ve onlar da yavaş yavaş dünyaya meylederler, dünyaya gönül verenlerin ise duaları kabul olmaz. Böylece ellerden birisi kırılmış olur, biz kendisine her daim duacıyız. Bunu böyle iletirsiniz' diyor.

Bu hafta truff yapamadık ama bakın neler yaptık! Aniden gelen misafire yapılacak pratik tarifler...kolay ama lezzetli!



ismi ben buldum:)

Cehenneme Bak!

 


Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Doğru yoldan sapanı ve Rabbinin âyetlerine inanmayanı işte böyle cezalandırırız. Ahiret azabı, elbette daha şiddetli ve daha süreklidir.” (Tâhâ, 127)
 
Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Cehennem ehlinden azâbı en hafif olan kimsenin iki ayağının altına (ateşten) ayakkabılar konulur da onun hararetiyle başında beyni kaynayıp fokurdar.” (Buhârî, Rikak, 51; Müslim, Îmân, 363; Tirmizî, Cehennem, 12; Nesâî, İstiaze, 62; Müsned, IV, 271, 274) 
 
Bir hadiste şöyle buyrulmuştur:
“Allah Teâlâ Cebrâil (as)’ı çağırdı ve onu cennete gönderdi. “Cennete ve orada cennetlikler için hazırladıklarıma bir bak.” buyurdu. Cebrâil gidip geldi ve: “Senin izzetine yemin olsun, onu işitip de ona girmeyen kalmayacak, herkes ona girecek.” dedi.
(Allah Teâlâ) cennetin etrafını hoşa gitmeyecek şeylerle çevirdi. Sonra “Git ona bir daha bak!” buyurdu.
Cebrâil (as) gidip ona bir daha baktı. Sonra: “Korkarım, ona hiç kimse girmeyecek.” dedi.
Sonra onu cehenneme gönderdi ve: “Cehennem ve cehennem ehli için hazırladıklarıma bir bak.” buyurdu.
Cebrâil cehenneme gidip döndü ve: “İzzetine yemin olsun, onu işiten hiç kimse oraya girmeyecektir!" dedi.
Allah cehennemin etrafını şehvetlerle kuşattı. Sonra da: “Git ona bir daha bak!” buyurdu. O da gidip ona baktı. Döndüğü zaman: “ İzzetine yemin olsun, tek kişi kalmayıp herkesin ona gireceğinden korkuyorum!” dedi. (Ebû Davud, Sünnet 25; Tirmizi, Cennet 21; Nesai, Eyman 3, (7, 3)) 
 
Her Güne Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)
es-Sabûr: Çok sabırlı olan, günahkar kullarını cezalandırmakta acele etmeyen, onların kendisine dönüşü için zaman tanıyan demektir. 
 
Kısa Günün Kârı
Akıllı kişiye gereken, azâba ve (mânevi) körlüğe sebep olacak işlerden sakınmaktır. Azâbın en şiddetlisi de Vehhâb olan Allah’tan ayrı kalma azâbıdır.
 

Lügatçe
izzet: Büyüklük, yücelik, ululuk.
 




 

23 Mart 2013 Cumartesi

Hiç Şikâyet Etme!


Cenâb-ı Hak buyuruyor:
“Her canlı, ölümü tadar. Bir deneme olarak sizi hayırla da, şerle de imtihan ederiz. Ve siz, ancak bize döndürüleceksiniz.” (Enbiyâ, 35)


Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Allah bir kulu sevince onu imtihan eder, eğer sabrederse onu seçer, eğer rızâ gösterirse onu tercih eder, beğenir.” (Münâvî, I, 246.)

İmam Kuşeyrî (ks) şöyle der: Hastalığının çok arttığı, ömrünün son demlerinde olduğu bir zamanda Üstad Ebû Ali Dekkak’ı şöyle derken duydum: “Hüküm (ölüm) zamanlarında tevhîdi korumak Allâh’ın te’yidinin alâmetlerindendir.” Sonra içerisinde bulunduğu durumu yorumlayarak şöyle dedi: “Bu, hükümleri yerine getirme husûsunda seni kudret makaslarıyla parça parça doğraması, senin ise sâkin ve sessiz olmandır.”
Kula gereken, içerisinde nimet bulunduğu için belâya hamdetmektir. Eğer nimeti kaçırırsa sabretmektir. Bunların her ikisi de ubûbiyyet (kulluk) yollarındandır. Nefsine şefkatten iler gelen tasaya arka çıkarsa, bu ona hevâsının galip gelmesinden dolayıdır. (İsmail Hakkı Bursevî, Rûhu’l-Beyân-12, Erkam Yay.)

Her Güne Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)
el-Hâdî: Kullarının rubûbiyetlerini ikrâr etmeleri için onlara marifetullah yolunu öğreten, lütufla ve güzellikle yol gösteren, hayra erdiren, murâda yaklaştıran, doğru yola davet eden, her mahluku, bekâsı ve vücudunun idâmesi hususunda gerekli olan hususlara yönelten demektir.

Kısa Günün Kârı
Belâ, rubûbiyyetin mutlak hâkimiyetini hissettirmektedir. Bunu anla! Allah bizi işin hakîkatini elde etmeye ve her halde hamd ve sabır makamında karar kılmaya muvaffak eylesin!

Lügatçe
te'yid: 1. Kuvvetlendirme. Sağlamlaştırma. Metânet verme. 2. Doğrulama, doğru çıkarma. Destekleme.












21 Mart 2013 Perşembe

HAFTAYA MUHTEŞEM TRUFFLAR YAPACAĞIZ İNŞALLAH.MERAKLILARININ DİKKATİNE!

Pasta Kursiyerlerimizin Marifetlerine Bakın! Bütün Nevbahar'ı kurabiyelerin nefis kokusu sardı, tatları da harikaydı.Yapanların ellerine sağlık!




Nice Ateşler Gülistan Olur


Cenâb-ı Hak buyuruyor:

“De ki: Ben, dîni Allâh’a has kılarak ihlâslı bir şekilde O’na kulluk etmekle emrolundum.”(Zümer, 11)

Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Kırk sabah Allah için samîmî davranan kimsenin hikmet menbâları (kaynakları) kalbinden diline çıkar, ulaşır.” (Münâvî, VI, 43)

Allah Teâlâ kudsî bir hadîste şöyle buyurmuştur:
“İhlâs, Benimle kulum arasında mukarreb (yaklaştırılmış) meleğin ve gönderilmiş (mürsel) peygamberin kavrayamayacağı bir sırdır. Ben, cemâl ve celâl sıfatlarımın tecellîsiyle ihlâslı kullarımın kaplerini süslemeyi üstlenirim.” (Irakî, Muğnî, IV, 376)
Bağdat’ta bakırcılar çarşısında büyük bir yangın çıkmıştı. İki çocuk, yanmakta olan dükkânların birinde mahsur kalmıştı. Çocuklar “İmdât!” diye feryâd etmelerine rağmen, alevler çok şiddetli olduğundan hiç kimse kurtarmaya cesâret edemiyordu. Çocukların ustası ise dışarıda çâresizlik içinde:
“–Kim çocukları kurtarırsa ona bin altın vereceğim!” diye nidâ ediyordu.
O sırada oradan geçmekte olan Ebu’l-Hüseyin Nûrî Hazretleri, bu hâdiseyi görünce hemen büyük bir şefkat ve merhametle ateşin içine daldı. Ateş, sanki ona gülistân oluverdi. Hazret-i Pîr, herkesin hayret dolu bakışları arasında, çocukları alevlerin ortasından Cenâb-ı Hakk’ın inâyetiyle sağ-sâlim kurtardı.
Çocukların ustası, büyük bir sevinç içinde Ebu’l-Hüseyin Nûrî Hazretleri’ne altınları takdîm etti. Hazret-i Pîr ise birden kaşlarını çattı ve şöyle dedi:
“–Sen altınlarını al ve Allâh Teâlâ’ya şükret! Şâyet ben şu yaptığımı Allâh için değil de, maddî bir karşılık ümîdiyle yapmış olsaydım, çocukları o alevlerin içinden aslâ çıkaramazdım!”
Bu misalde de görüldüğü gibi, ihlâs bereketiyle nice ateşler gülistân oluverir. (Osman Nûri Topbaş, Faziletler Medeniyeti-1,Erkam Yay.)

Her Güne Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)
en-Nâfi’: Hayır ve menfaat verici şeyleri yaratan, iyiliğe ve maksuda ulaştıran, kulunu hayra ve iyiliğe yönelten kapıları açan, ahretine faydalı olacak şeye kavuşturan demektir.

Kısa Günün Kârı
İhlâs, zor elde edilen ve zor muhâfaza edilen bir cevherdir ki, kıymetini Allâh’tan başka kimse takdîr edemez. Zîrâ kalb pencereleri Allâh’a açıktır. İhlâs, kulu dünyâda ve âhirette yüksek mertebelere nâil kılan ve Allâh’a yaklaştıran ulvî bir haslettir. Allâh Teâlâ, ihlâstan mahrum amelleri kabûl etmez. Ucub (kendini beğenme) ve riyâ gibi kalbî hastalıklarla yapılan ameller, kıyâmet günü, eskiyip dökülmüş bir paçavra gibi sâhibinin yüzüne çarpılır. İhlâsa ise Allâh Teâlâ bereket lutfederek kulunun azını çok yapar, ömrünü uzun ve feyzini dâim kılar.

Lügatçe
ihlâs: 1. Halis, temiz, doğru sevgi. 2. Gönülden gelen dostluk, samimiyet, doğruluk bağlılık.
gülistân:
 Gül bahçesi, güllük.

9 Mart 2013 Cumartesi



      SUBLİMİNAL MESAJLAR

    25.KARE

    VE 

              KANDIRAN KUTU                

              


25.Kare Nedir,25.Kare ile neler yapılabilir,Bilinçaltı kontrol ve 25.Kare.
Gözümüz saniyede 24 kare algılayabiliyor..
25. kare ise beynimize yazılıyor. İşte bu sistemin adıda 25. Kare.

Ve daha fazla bilgi için seminerimize katılımlarınızı bekleriz. 

 

TARİH: 14.03.2013 / PERŞEMBE

YER: MAHMUT SAMİ RAMAZANOĞLU CAMİİ

KONUŞMACI: EĞİTİMCİ YAZAR RABİA GÜLCAN KARDAŞ

4 Mart 2013 Pazartesi


DUYURU


AİLE İÇİ İLETİŞİM DERSLERİMİZ ONBEŞ GÜNDE BİR SALI GÜNLERİ SAAT: 10.30 -12.30 OLARAK DEĞİŞTİRİLMİŞTİR.

SOSYAL SORUMLULUK





Bu minik vanlı öğrencilerimiz siz sağ duyulu üyelerimize yardımlarınızdan dolayı teşekkürlerini sunuyorlar.